Albánia kutyával

Kutyát bevinni Albániába kutyaútlevéllel lehet, 30 napnál régebbi oltások igazolásával. A határon megnézik az ebet, ha egészséges, akkor be lehet vinni.

Albániában a kutyák helyzete kicsit más mint nálunk. Pásztorkutyaként szöges nyakörvvel védik a nyájat a farkasok és medvék ellen, őrzik a tanyát. Kevesen tekintik őket házi kedvencnek, de már egyre többen tartanak kutyát a városlakók közül is.
A legtöbb albánnak még furcsa az a közeli kapcsolat kutya és ember között, amit mi már megszoktunk. Sokaknak még a turizmusban is furcsa, hogy valaki a kutyájával együtt utazik, pláne, hogy egy szobában is kar vele aludni. Emiatt sok apartmanban és szállodában nem engedik meg a kutyák bevitelét.
De vannak olyan megbízható apartmanok, ahol ez nem gond. Természetesen a kutyák által okozott kárt ezeken a helyeken is ki kell fizetni, illetve nem vállalnak semmilyen felelősséget a kutyával kapcsolatban.
A kutyabarát szálláshelyek listája a következő:

Velipoja: Mindegyik apartmanházban felár nélkül lehet bármekkora kutyával együtt nyaralni.

Durres: Az Andi apartmanokban is felár nélkül fogadják a kutyákat:

A Villa Gudeljan csak kisméretű – 5 kg-ig – kutyákat fogad:

Vlora: A Dritan apartmanokban is felár nélkül lehet együtt nyaralni bármekkora ebbel, de ott előre elkérnek 20 euró kauciót, amit károkozás esetén nem adnak vissza.

Ezekben az apartmanokban + 25 eurót kell fizetni kutyánként, az egész tartózkodási időszakra számítva:

 

 

 

KörutazásokEgyéni szállásfoglalásSzolgáltatások
Friss információkOlcsó nyaralásokTéli ajánlatok
ÚtikönyvSzakértõUtazásszervezés

 


Dienes Tibor: Tel/Fax: +36-1-338-22-71, Email: alban@jobbkezek.hu